U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Algemene info

Zondag 19 maart OPENDEURDAG - Ontdek campus Menen!

Via een uitgestippeld parcours ontdek je de verschillende medische diensten. Je start aan het onthaal en eindigt aan de overkant van de straat in het 'kloosterpand'.  

Je maakt kennis met volgende afdelingen:

  • radiologie 
  • het operatiekwartier met een demonstratie van opereren met een knierobot
  • interne geneeskunde: maag - darm - lever
  • orthopedie (met o.a. demo voor digitale sedatie)
  • kinderafdeling (met demo van het gebruik van een VR-bril bij kinderen)
  • Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG)
  • nierdialyse
  • revalidatiezaal

Onderweg leer je reanimeren en een beroerte herkennen. Diëtisten leggen je het belang van gezonde voeding uit en je leert de mogelijkheden van je digitaal medisch dossier en een aantal digitale gezondheidsvaardigheden kennen.

Voor de kinderen is er een kinderanimatie voorzien. Breng ook jullie knuffel mee want in de namiddag vanaf 13u komt dr. Knuffel langs. De dokter doet een gezondheischeck van de knuffels.    

Om jouw bezoek aan het ziekenhuis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen is inschrijven verplicht.

Praktische info

- Breng zeker je bevestingsmail mee. Dit kan zowel op papier of digitaal. Meld je hiermee tijdig aan bij de ingang van het ziekenhuis. 

- Indien je geen bevestigingsmail van je bezoek vindt in je gewone mailbox, kijk dan even bij ongewenste e-mail. 

- In het ziekenhuis is het dragen van een schoon chirurgisch mondmasker verplicht (vanaf een leeftijd van 6 jaar). Een stoffen mondmasker is niet voldoende. Heb je ziektesymptomen dan kom je beter niet om verdere besmettingen te vermijden. 

- Een bezoek aan het ziekenhuis duurt naar schatting twee uur. 

- Campus Menen ligt in het centrum van de stad en is vlot bereikbaar te voet of met de fiets. 

- Parkeren kan op de parking van het Waalvest en dicht bij het cultureel centrum De Steiger. Ook de parking van AZ Delta is gratis beschikbaar voor de bezoekers van Dag van de Zorg (op vertoon van bevestigingsmail).  

- Het bezoek is kindvriendelijk, buggy's kunnen mee op het traject.

- Minder mobiele bezoekers kunnen gemakkelijk gebruik maken van de liften. De uitgestippelde routes kunnen op elk ogenblik worden verlaten.

- AZ Delta is een ziekenhuis dat het 'Generatie Rookvrij' charter ondertekende. Dit wil zeggen dat er tijdens het bezoek niet gerookt mag worden in het ziekenhuis.