U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Nationale kunstwedstrijd

In april 2022 wordt er voor de negende keer een nationale kunstwedstrijd voor personen met een beperking georganiseerd. Enkel personen met motorische, sensoriële of verstandelijke beperking, die minstens 16 jaar oud zijn op 1 januari 2022, kunnen aan deze kunstwedstrijd deelnemen.
Er zijn 2 categorieën -21 en +21 jaar met een aparte prijsuitreiking.

De actie is reeds gestart met een oproep aan mogelijke deelnemers en instituten. Er werden in februari ongeveer 300 kunstwerken ingezonden. Een zorgvuldig gekozen jury beoordeelde de winnende werken.

Op donderdagnamiddag 21 april 2022 is er de officiële prijsuitreiking aan de winnaars in de congresruimte RADar van AZ Delta te Rumbeke. De deelnemers en hun familie en deelnemende instituten worden uitgenodigd. Iedere deelnemer krijgt een aandenken. Dit zorgt voor onvergetelijke momenten.

‘s Avonds is er op dezelfde locatie een uitgebreide recepte, gevolgd door het symposium “Kunst en Zorg” en de “Kunstveiling 55 jaar Kiwanis Roeselare 1“ met een netwerkdrink als afsluiter. Inkomkaarten zijn te verkrijgen aan €40 per persoon. De opbrengst wordt integraal geschonken aan Sociale Doelen Kiwanis Roeselare 1. U kunt hier inschrijven. 

De winnende werken worden tentoongesteld en te koop aangeboden in de inkomhal van AZ Delta, eerste verdieping, van 21 april tot 19 mei van 12 uur tot 18 uur. De andere werken worden digitaal op de Kiwanis Roeselare 1 website www.kr1.be gepubliceerd en er ook te koop aangeboden. Modaliteit ook daar terug te vinden. Winnende werken van vorige edities kan je daar ook bekijken.

Alle kunstwerken van de nationale kunstwedstrijd kunt u hier terugvinden.