U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Sprekers

 

REINHILDE JACOBS

Reinhilde Jacobs is tandarts, doctor in de tandheelkunde (doctoraat Universiteit Leuven), parodontoloog (KU Leuven) en master in de tandheelkundige radiologie (University of London). Zij is professor aan de KULeuven en gastprofessor aan het Karolinksa Institutet, Stockholm, Zweden en Dalian Medical University, China.

Jacobs leidt de omfs impath onderzoeksgroep aan de KULeuven (omfsimpath.be) en het Dentomaxillofacial Imaging Centre van de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven. Zij is secretaris-generaal van de International Association of Dentomaxillofacial Radiology en sectie-editor van Clinical Oral Investigations, International Journal of Oral Implantology, European Journal of Radiology. In 2013 ontving zij de titel van Dr. Honoris Causa aan de Universiteit voor Geneeskunde en Farmacie "Iuliu Hatieganu" in Cluj-Napoca. Zij is (co-)auteur van 5 boeken en > 520 publicaties in peer-reviewed vaktijdschriften (h:70).


 

PATRIK AERTS

Patrik Aerts is diensthoofd van de dienst medische beeldvorming van het OLV Aalst-Asse-Ninove. Interessegebied; radioprotectie. Lid van BSR en VBS en via deze mandaten zetelt hij in het adviesorgaan van het FANC betreffende initiatieven en wetgeving rond radioprotectie.

 


 


GERT VAN GOMPEL

Gert Van Gompel werkt als stralingsfysicus in UZ Brussel. Dit omvat o.a. periodieke kwaliteitscontrole, organisatie kwaliteitsborging (oa binnen het KB medische blootstelling (FANC)), aanbestedingsdossiers, en het verzorgen van bijscholing aan verpleegkundigen en artsen. Daarnaast verricht zij onder de UZBrussel-VUB vlag wetenschappelijk onderzoek, waarbij men nieuwe CT technologie in combinatie met beeldverwerking inzet voor nieuwe klinische applicaties. Zij co-begeleidt in die hoedanigheid verschillende doctoraatsstudenten. Verder doceert zij in de faculteiten Geneeskunde & farmacie en Ingenieurswetenschappen voor vakken gericht op radioprotectie en medische fysica.